XVII Zimska škola PSSS Smederevo danas u Velikoj Plani

VELIKA PLANA, 21. februar 2024 – Sedamnaesta zimska škola, koju tradicionalno organizuje Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Smederevo, danas će biti održana u Centru za kulturu u Velikoj Plani.

Posle pozdravnih reči novoizabranog predsednika Opštine Velika Plana, Strahinje Paveškovića i direktora Poljoprivredne službe Smederevo, Gorana Pavlovića, specijalista u Stočarsko veterinarskom centru u Velikoj Plani, Miroslav Marinković, govoriće o uzrocima neplodnosti kod krava.

Predloge sortimenta kukuruza za 2024. godinu predstaviće Strahinja Lazarević, diplomirani inženjer u Institutu za kukuruz Zemun Polje, kao i predstavnik KWS-a, Nenad Đorđević.

Jovica Petković iz Delta Agrara zatim će govoriti o predlogu sortimenta za jare kulture, dok će  diplomirani inženjer Ivan Prvulović održati predavanje o tehnologiji gajenja i siliranja sirka u stresnim uslovima.

U drugom delu predavanja, o zaštiti pšenice od bolesti i štetočina, govoriće diplomirani inženjer Nikola Trikić iz Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Smederevo, a Precizna setva, dobar prinos, biće tema predavanja diplomiranog inženjera Miladina Vitorovića.

Za prezentaciju Makro i Mikroogleda u Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službi Smederevo zadužen je diplomirani inženjer Goran Pavlović, dok će njegov kolega Dragomir Radić završiti današnju sesiju predavanjem o regenerativnoj poljoprivredi.

Susreti sa poljoprivrednicima u okviru Sedamnaeste zimske škole PSSS Smederevo biće nastavljeni u četvrtak, 22. februara u Smederevskoj Palanci i u petak, 23. februara u Smederevu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!